måndag 31 augusti 2009

Villavslutning och sånt.

Villavslutningen firades för min del i replot skärgård på "båttgrånn", mer berömd som replotsonön. Hannes och Victoria hade lyckats lura ut en imponerande mängd människor till den lilla obebodda holmen. Vi var ca. 30 stycken glada människor som bestämt oss för att det går hur bra som helst att fira villavslutning utan villa, bara allt det andra nödvändiga finns där: hav, öl, raketer och ett gäng med partejjsugna människor. 
Villavslutningen blev en succé, man kan helt enkelt inte misslyckas med något på båttgrånn. Vi anlände till den öde ön 6-7 tiden på kvällen till ett färdiguppbyggt lägerområde, duktigt jobbat tjejer och killar! Det var en hel del okända människor på plats så alla började häva i sig öl för att bli mindre blyga, vilket lyckades riktigt bra. Senare på kvällen satt vi på klipporna och drack och pratade strunt framför brasan. Deng hade återigen lyckats bygga upp sin bastu som en del nyttjade. En ny bekantskap för mej, Toffe hade med sig konstig dricka (absinth kanske?) som han tände på och lät folk suga i sig röken med sugrör, blev till att hulka ett bra tag för vissa efter det. Joel och Maki sjöng och spelade en fantastiskt vacker låt som är Joels egen komposition "the man from kokkola", fick höra den "ett par" gånger under kvällen. Lina ville berätta spökhistorier och försökte få tyst på fyllhuvudena, ingen höll käft, bra så tänkte jag som är livrädd för allt vad spöken heter, ösch! Vid 2-tiden tyckte Hannes det var dags att krypa in i tälten. Vi 25  som hade mest närhetsbehov spoonade i ett plutontält som Hannes lyckats lura till sig på något sätt, mysigt! Jag somnade relativt snabbt, trots att vi tryckt in oss två stycken i min (egentligen steffes) minimala sovsäck. Vaknade några gånger under natten på grund av att några galningar brottades som björnungar på anabola. En gång vaknade jag dessutom av en vrålande Joel som just hade fått blonderingsfärg i håret, utan hans vetskap - det var inte speciellt uppskattat. 
Nästa morgon vaknade jag av mitt spooningssällskap var försvunnet och tältöppningen var öppen, fucking kallt. Dagen spenderades med att städa upp efter vårt svinande. De med mest krapulafitterihumör hade korv/banan/köttbullskrig, i-landsunderhållning på hög nivå. Hemvägen var underbar, vågorna sköljde över oss och krapulan rann ner i stövlarna tillsammans med havsvattnet, najs. 

Idag är jag sjuk och har inte kunnat jobba trots att jag är i desperat behov av pengar tills nästa månad. Eftersom svininfluensan härjar för fullt är det förbjudet att komma till jobbet snuvig och febrig. Jag lovar, jag har inte svininfluensa, doh! Inatt ska jag bli frisk, för denna vecka blir det en hel del program.. later!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar