söndag 27 juni 2010

midsommarn

Midsommar är överskattat. Högtider överlag är överskattade. Den mest överskattade av alla är julafton, tätt följt av nyår och midsommar. Högtider innebär en himla massa press, man ska ha en fantastisk planer och se förbannat fräsch och snygg ut. Ingen vet egentligen vad man ska göra så alla sitter med ångest i veckor före dagen d. När dagen d väl kommer blir det oftast som en helt vanlig helgdag, med lite mer finklätt folk och mycket mer alkohol för att försäkra att man helt säkert har jättekul.¨
Men denna midsommar, en midsommar som jag trodde skulle bli outhärdig eftersom jag skulle spendera den som ensam singel bland en massa turturduvor, blev inget annat än en förbannat stor succé. Vi har varit ut på båtrodd, fyra årtag och sedan en tapiopaus. Vi har blivit strandsatta på en ö eftersom den som rodde for iväg. Vi har badat bastu och simmat. Vi har lagat skitgod mat som vi intog tillsammans med lite för stark snaps. Vi har sjungit lungorna ur oss i båten, till och med i kana. Vi har dansat fusku, vi har dansat twist och vi har dansat fader abraham. Vi har stulit en ljustomte och torterat den. Folk har hoppat från hustak och brottats i buskar.
Jag har haft en fantastiskt bra midsommar. Vanliga helger i all ära, men det är när det vankas högtider som festen kan bli totalt jävla skibra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar